Bagaimana Untuk Bermain Dalam Kejohanan Poker

Terdapat pelbagai jenis permainan poker. Permainan dari Texas Hold’em hingga Five kad stud. Walaupun jenis tangan yang anda cuba dapatkan sentiasa hampir sama, permainan ini dimainkan dengan sangat berbeza. Jika anda berminat untuk bermain, anda mungkin ingin menyertai salah satu daripada banyak kejohanan poker yang ditawarkan dalam talian. Pertama sekali, anda perlu memahami jenis permainan yang ada dan tangan yang terbaik slot terpercaya.

Texas Hold’em ialah jenis poker paling popular di AS hari ini. Permainan ini dimainkan dengan memberikan setiap pemain dua kad individu dan kemudian meletakkan, menghadap ke atas, di atas meja lima lagi kad. Pemain membuat lima tangan kad terbaik daripada tujuh kad yang telah diuruskan.

Dalam lima stud kad, pemain diberikan lima kad yang mana mereka mesti memilih sekurang-kurangnya satu dan sehingga lima kad untuk disimpan. Selebihnya diberikan kembali kepada peniaga, yang menggantikan kad yang mereka serahkan semula dengan kad baharu. Pertaruhan diteruskan selepas ini dan kemudian pemain mendedahkan tangan mereka. Pemain dengan tangan terbaik menang.

Tangan terbaik yang anda boleh dapatkan ialah Royal Flush. Royal Flush ialah sejenis straight flush. Straight bermakna semua kad berada dalam susunan berurutan. Siram bermakna mereka semua tergolong dalam saman yang sama. Untuk mencapai royal flush, kad mestilah Ace, King, Queen, Jack, Ten semuanya dalam satu sut. Ini adalah tangan yang sangat jarang berlaku.

Tangan terbaik seterusnya yang boleh anda miliki ialah empat jenis. Ia adalah seperti apa bunyinya, empat daripada nombor yang sama. Jika dua orang kebetulan mempunyai empat jenis dalam pusingan yang sama (yang sangat tidak mungkin tetapi mungkin) kad tertinggi menang.

Seterusnya dalam senarai adalah rumah penuh. Rumah penuh mempunyai tiga jenis dan sepasang di tangan yang sama. Ini diikuti dengan siram. Mengikuti datang yang lurus. Tiga jenis (tanpa sepasang menjadikannya rumah penuh) ialah tangan tertinggi seterusnya. Diikuti dua pasang, kemudian sepasang. Jika tiada pemain yang mempunyai mana-mana kombinasi tersebut, pemenang ditentukan oleh pemegang kad tertinggi.

Ace ialah kad tertinggi, diikuti oleh raja dan kemudian ke bawah garisan dari sana. Terdapat variasi, bergantung pada peraturan rumah. Kadangkala kad boleh diisytiharkan “liar”, dalam kes ini ia boleh dikira sebagai apa sahaja kad yang paling membantu tangan anda.

Pastikan anda belajar cara bermain permainan sebelum menyertai mana-mana kejohanan poker. Mereka sangat menyeronokkan, tetapi ia boleh menjadi mahal untuk menyertainya. Namun, periuk pada kejohanan besar, memperoleh sehingga beberapa juta dolar, jadi ia boleh menguntungkan jika anda mempunyai kemahiran dan kesabaran untuk benar-benar belajar bermain permainan dengan baik. Sesetengah orang mendedikasikan seluruh hidup mereka untuk bermain permainan, jadi jangan menghadapi sesuatu yang terlalu besar sebelum anda berlatih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *